Konyhai hátfal

Roppant hosszú időn keresztül kizárólag a hidegburkolat jöhetett szóba konyhai falfelületek esetén. Természetesen a csempe és egyéb hidegburkolatok is rengeteg lehetőséget nyújtanak, ám a valódi „dizájn-robbanás” az üvegburkolattal tört be a köztudatba.

Színharmónia és összhang

Konyhai hátfal esetén fontos, hogy ne csak esztétikus, de érdekes is legyen a falfelület, ám ami ennél is sokkal fontosabb, hogy összhangban legyen a többi burkolattal és a bútorokkal.

Csak abban az esetben jöhet létre valódi harmónia egy helyiségben, ha a színek és formák, valamint a mintázatok illeszkednek egymáshoz, összhangban vannak egymással. Ez nyilvánvalóan abban az esetben is így van, ha a konyhai hátfal üvegburkolatot kap.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy kötelező ugyanazokat a színeket kiválasztanunk. Például egy egységes fehér konyhabútor mellé nyugodtan választhatunk kirobbanóan élénk színeket a falra, ám nagyon alaposan meg kell terveznünk, hogy milyen mintázata legyen.

Az üveg konyhai hátfal előnyei

A határtalan dizájn mellett az üveg konyhai hátfal sok egyéb előnnyel is rendelkezik. Csak a legfontosabbakat említjük meg, melyek egységesen mindenki számára hasznosnak bizonyulnak.

Az üveg elsődleges és legfontosabb előnye, hogy higiénikus, továbbá könnyű tisztán tartani. Ez egy konyhában nemcsak előny, hanem alapfeltétel is.

Gondoljunk csak vissza egy olyan esetre, amikor a csempével burkolt konyhai hátfal tisztántartása akadályba ütközött, mert a fuga már elszíneződött. Kellemetlen érzés, ráadásul nem túl esztétikus.

Üveg konyhai hátfal esetén illesztési hézag nélküli egységes felületről beszélünk. Az sem utolsó szempont, hogy egy kevés üvegtisztító folyadék segítségével az üveg felületét mennyivel könnyebb letakarítani.

Szeretne Ön is higiénikus üvegburkolatot a konyhájába? Bármilyen elképzelést meg tudunk valósítani. A Hódos Díszüveg munkatársai állnak rendelkezésére.

Egyedi konyhai hátfal

Szeretne olyan konyhai hátfal burkolatot, mely senki másnak nincs? Az üvegburkolat pontosan erre nyújt lehetőséget. Ön dönti el, mi kerüljön a falra.

Az egyediség az üveg konyhai hátfal legnagyobb előnye. Dönthet bármilyen szín, bármilyen minta vagy fotó mellett, hiszen üvegburkolat területén nem létezik lehetetlen.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a konyhai hátfal a legmeghatározóbb abban, hogy milyen lesz a konyha összképe. Mivel a konyha az a helyiség, ahol sokat tartózkodunk, ezért egy jól megválasztott üvegburkolat erősen befolyásolhatja mindennapi hangulatunkat. Éppen ezért érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen motívumot vagy fotót választunk.

A leggyakoribb mintázatok a következők: tájképek, városfotók, faerezet mintázat, csendélet, absztrakt formák, feliratok.

Összességében kijelenthetjük, hogy az üvegburkolat sokkal szélesebb lehetőségeket kínál, mint a hagyományos csempe.

Szeretne Ön is látványos, modern konyhai hátfal megoldást otthonába? A Hódos Díszüveg csapata megvalósítja egyedi elképzeléseit. Vegye fel velünk a kapcsolatot!