Üvegfal

Az üvegfal irodák esetében lehetővé teszi, hogy a terület átlátható legyen. Az otthonokban azonban a természetes fény mértéke a meghatározó, mely bejut a belső területekre, ezáltal kellemes környezetet biztosít az ott élők számára.

Üvegfal típusai

Több típusú üvegfal létezik. A területtől és a helyiség kialakításától függ, hogy mely típus lesz a legjobb megoldás.

Az üvegfal funkciója a másik fontos tényező, mely meghatározza, hogy milyen típus kerüljön az adott területre.

Fix üvegfal

Egy egyrészes fix üvegfal általában egy támpillér és egy fal közötti rést zár le, ahová más esetben valószínűleg gipszkarton kerülne. Az üvegfal előnye azonban, hogy átereszti a fényt és átlátható.

Egy többrészes fix üvegfal általában egy részt választ le egy nagyobb területből, az átjárhatóság érdekében többnyire egy üvegajtóval is rendelkezik.

Fix paravánfal

A fix paravánfal általában térelválasztó funkcióval rendelkezik, mely csak részben választ le egy kisebb területet a nagyobból. Amerikai konyha esetén gyakori a felhasználása, mely részben elválasztja a konyhát a nappalitól. Fürdőszobákban is alkalmaznak paravánfalat, akár zuhanyzó, akár egyéb részek részleges elrejtésére. Ebben az esetben a homokfúvott vagy savmart üveg az általános megoldás.

Többrészes üvegfal

A többrészes üvegfal mindig ajtóval kerül beépítésre. Az ajtó lehet nyíló- vagy tolóajtó. Irodákban nagyon jól használható a tárgyalók, egyéb irodák leválasztására, nemcsak az esztétika, hanem az átláthatóság miatt is.

Lapozható üvegfal

A lapozható üvegfal, másnéven üvegfüggöny felhasználási területe a terasz. Ennek segítségével a nyitott és a zárt terasz kombinálható, ráadásul roppant esztétikus módon. Továbbá alkalmazható nagyméretű irodai területeken is, ahol időről-időre átmenetileg szükséges a leválasztás. Érdemes tudni, hogy a lapozható üvegfal nagyon könnyen kezelhető, nem szükséges hozzá erős fizikumúnak lenni, hiszen az elemek sínekben csúsznak.

A helytakarékos üvegfal felhasználási területei

Az üvegfal felhasználási területe igen széleskörű, hiszen nemcsak biztonságos és esztétikus, hanem helytakarékos is.

Az üvegfal térhódításával elfelejthetjük a válaszfalakat, melyen nemcsak optikailag csökkentik az adott területet, hanem fizikailag is. Egy viszonylag kis területen óriási jelentősége lehet annak, hogy a térelválasztó elem mekkora helyet foglal el. Gondoljunk csak egy apró fürdőszobára, ahol egy üveg paravánfal sokkal jobb megoldást nyújthat, mint egy épített fal.

Az üvegfal elsődleges funkciója a térelválasztás, akár irodákban, akár otthonokban. Ezen kívül üzletekben is jó szolgálatot tesz, akár a bejárati rész kialakításában.

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, ha irodai vagy üzleti felhasználásra szeretnénk valamilyen üvegfal típust, hogy ezek az üvegek mattíthatók, színezhetők, gravírozhatók, tehát nagyon jól illeszthetők a cég arculatához.

A fentiek alapján látható, hogy az üvegfal rengeteg területen a lehető legjobb megoldást kínálja.

A Hódos Díszüveg tapasztalt munkatársai elkészítik az Ön által megálmodott üvegfal típust!