ÓLOMÜVEG

Közel ezer évvel ezelőtt készült az első festett üvegablak, majd igen nagy divatja lett a keresztény templomok építése során. Akkoriban nemcsak az esztétika kapott nagy hangsúlyt ezeknek az alkotásoknak a megjelenése révén, hanem a hitoktatás is, ugyanis a leggyakrabban bibliai alakok, történések kerültek megjelenítésre.

Hosszú időn keresztül ez így is maradt, ám az évezred közepén már főúri kastélyokban, majd gazdag polgári házakban is megjelentek a festett üvegalkotások. Ebből látható, hogy már többszáz évvel ezelőtt is úgy gondolták az emberek, hogy az ólomüveg szépsége nem lehet kizárólag az egyház kiváltsága.

Az ólomüveg modern kori reneszánsza

A XIX. század közepén újra felfedezték az akkorra már szinte kihalt ólomüveg ablakok és dekorációk jelentőségét, és ez a mai napig nem vesztett lendületéből.

Mára nagyon jól megtalálta helyét az ólomüveg a belsőépítészetben. Szépsége, egyedisége és varázslatos hangulata semmivel össze nem hasonlítható. A modern technológiának köszönhetően ma már nem kell a felső tízezerhez tartoznunk ahhoz, hogy az ólomüveg varázsát élvezhessük otthonunkban. Mivel bármilyen motívumot vagy képet el lehet készíteni, ezért Ön is megálmodhatja lakása legszebb ólomüveg dekorációját.

Az ólomüveg hangulata

Az ólomüveg nemcsak átereszti a fényt, hanem meg is színezi azt, ezáltal speciális hangulatot kölcsönöz az adott helyiségnek.

Pontosan ez a hangulatkeltés tette lehetővé, hogy mára az ólomüveg a belsőépítészet szerves részévé vált. Mindenképpen érdemes olyan területet választani, ahol a természetes fény átáramolhat a festett üvegen. Ebben az esetben tökéletesen élvezhető az ólomüveg legfontosabb előnye, a természetes „hangulatvilágítás”. Arról se feledkezzünk meg, hogy a természetes fény minden napszakban másként vetül be az ablakon, így ez egy óráról órára való folyamatos változást varázsol a helyiségbe.

Miért ne használnánk ki ezt a lehetőséget, melyet kizárólag az ólomüveg nyújt számunkra? A Hódos Díszüveg munkatársai segítségére lesznek az elkészítésben.

Az ólomüveg területei

Rengeteg helyen felhasználható az ólomüveg egy épületen belül. Akár cégről van szó, akár egy magánszemély otthonáról, az esztétika roppant fontos.

Az ólomüveg helyet kaphat a bejárati ajtó betéteként, így világosabbá válik az a terület anélkül, hogy be lehetne látni. Egy ólomüveg térelválasztó csodás látványt nyújt, akár egy nappaliban, akár a lakás más helyiségeiben. Gyakori felhasználási terület térelválasztó tekintetében a fürdőszoba. Akár az ablakokban lévő hagyományos üveg helyére is kerülhet ólomüveg. Kifejezetten előnyös, amikor olyan területre néz az ablak, ahonnan nem szeretnénk, ha idegenek belátnának, illetve mi magunk nem szeretnénk látni az ablak előtt található területet. Mint láthatjuk, az ólomüveg rengeteg területen felhasználható. Egyedi jelleget kölcsönöz otthonának, különleges hangulatot lehet teremteni általa.

Ha szeretné Ön is ólomüveggel díszíteni otthonát, vagy intézményét, üzletét, bátran keressen fel minket megadott elérhetőségeink bármelyikén! Hozzánk bármilyen elképzeléssel fordulhat, még akkor is, ha az kivitelezhetetlennek tűnik. A Hódos Díszüveg csapata formába önti álmait.