Azt mondják, hogy az üvegkorlát magas minőséget képvisel, és ebben az esetben is hatalmas a választék. Nekem is döntést kellett hoznom, hogy a tetőteraszom korlátját miből készíttessem el. Felötlött bennem, hogy egyedi kivitelezésű és méretezésű üvegkorlát lenne a jó választás. Azonban voltak aggájaim ezzel kapcsolatban. Mégis egy külső terasz, ez meg üvegből van.

Megtudtam, hogy létezik nagy biztonságot nyújtó üvegkorlát. Milyen paraméterei vannak, hogy meggyőzzenek?

Az általam megtalált cég arról tájékoztatott, hogy ez biztonsági, edzett üvegből készített üvegkorlát. Ami nagyon meggyőző volt, hogy masszív, rugalmas, mégis nehezen törik, köszönhetően a technológiának, amivel készítik. Az esztétikum is elvárás volt. Pont az volt a célom, hogy a tetőterasz ne legyen eltakarva valami zárt korláttal, ezért is gondolkodtam abban, hogy legyen üvegkorlát. Elmondták, hogy az üvegkorlát kiválóan alkalmas erkélyek, verandák, teraszok, lapos tetők elkerítésére, esztétikus megjelenésének köszönhetően. Irodaépületekbe, lakóházakba lépcsőkorlátnak is ideális. Könnyen tisztítható, sokáig megőrzi szépségét. A számomra egyik legfontosabb érv az volt, hogy a tér megtartja tágas látványát.

Még a színeket és a formákat is meg tudom választani

Felülete lehet selyemmatt, tejüveghatású, vagy teljesen átlátszó, sima. A formát tekintve csak a képzelet szabhat határt a kialakításnak, ami így igazán egyedi látványvilágot eredményezhet. Azt hiszem tökéletesen meggyőztek mind a biztonság, mind az esztétikummal kapcsolatos elvárásaim tekintetében. Viszont kaptam még egy sor olyan információt is, ami után elgondolkodtam, hogy nem csupán a teraszomra kérek, hanem az irodám belső terébe is ezt szeretném beépíttetni.

Miket tudtam meg?

Az üvegkorlát ma már a divat, és az építészetterületén is meghatározó szerepet játszik. Az üvegfelületek mind a belső helyiségekben, mind pedig a külső tereken igen jelentős szerepet kapnak. Az üveg egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy remek a fényáteresztő képessége, így meleg és természetes napfényes hatást kelt, továbbá segítségével optikailag növelhetjük a teret. Szintén nem elhanyagolható tulajdonsága az üvegnek, hogy könnyen tisztítható. Az üvegfelületek esztétikai előnyei szinte végtelenek, elegáns, modern és letisztult hatást tükröznek. A kifejezetten erre a felületre kifejlesztett dekor eszközökkel saját elképzelésünk szerint formálhatjuk.

Úgy gondolom, főleg miután már látom is a kész munkát, hogy remek választás volt!