Üvegkorlát fajták, hova és milyen üvegkorlát ajánlott 

A modern építészet ezen, jelképes darabja napjainkban egyre közkedveltebb választás a megrendelők körében.  

Több fajta üvegkorlát típus is elérhető az ügyfelek részére. A felhasználási területet illetően, valamint a megrendelések számát tekintve főként teraszkorlátot, vagy más néven erkélykorlátot kérnek ügyfeleink.  

A belső térben is igényes, különleges ékszere lehet lakásunknak vagy házunknak, ha lépcsőkorlátként építjük be. A típusokat tekintve három különböző kialakítást használunk.  

  • A standard, a pontmegfogásos üvegkorlát. Ezt általában lépcsők kivitelezésénél szokták használni.  
  • Oszlopos üvegkorlát, amivel teraszokon találkozhatunk  
  • Valamint az alsó sínes üvegkorlát, amit általában szintén lépcsőknél használnak. 

Biztonságos üvegkorlát 

Az üveg szó hallatán első körben törékeny dologra gondolunk, és nem a biztonság jut eszünkbe erről a termékről. Az építést nézve az üvegkorlát készülhet biztonsági üvegből, vagy ragasztott biztonsági üvegből, de vannak olyan kivitelezések, ahol mindkét technikát alkalmazzák, ami mindig a felhasználástól és igénybevételtől függ. A szerkezetet nézve mi, a rozsdamentes szerkezetet javasoljuk a kültéri használat esetében, az időjárási viszontagságok miatt. 

Miért higiénikus, illetve elegáns választás az üvegkorlát 

Ha a higiéniát vesszük alapul nem kérdés, hogy megfelelő felülettisztító alkalmazásával szinte gyerekjátékként tisztán tartható az üvegkorlát. Legyen az bármilyen szennyeződés például: sár, kiömlött festék, vagy por esetét nézzük. Ezek alapesetben egy normál család napi dolgait érintik, amikor a kislányunk, illetve kisfiunk a kezdő művészi hajlamait gyakorolja a lakásunkban, vagy házunkban. Gondolom ezzel az esettel már szinte mindenki találkozott. Ha szeretnénk, hogy tereinket és külső terünket is átjárja a fény, a legjobb és legelegánsabb választás az üvegkorlát, ami mindig emeli az iroda, vagy ház nívóját. 

Ha profi csapattal szeretné megépíttetni az elképzelt munkát kérje ajánlatunkat. Hiszen nem csak a kivitelezésben tudunk segíteni, ha nem az ötletelésben, a megfelelően megválasztott kialakításban. Legyen standard a kérés, vagy extra funkcióval ellátott, például díszvilágítással készített kivitel. 

A Hódos-Díszüveg csapata már több száz minőségi munkát és elégedett ügyfelet tudhat maga mögött.