Üvegfalat szeretnék, mert az üvegfal olyan esztétikus

Arra gondoltam, hogy a kis lakásomban a nappalit és a konyhát kellene elválasztani egymástól. Sok megoldás létezik erre a célra, de én valami olyat szerettem volna, amivel egyedivé tehetem a lakást. Az is fontos volt, hogy a gyártása és a beépítése az én igényeim szerinti méretben, és elrendezésben történjen. Azt már hallottam, hogy gyakori megoldás ma már az exkluzív, modern üvegfal. Azt mondta egy kivitelezéssel foglalkozó ismerősöm, hogy ez készülhet tetszőlegesen variálható, ragasztott, hangszigetelő vagy edzett biztonsági üvegből.

Mivel számomra elsődleges szempont a minőség, így ragaszkodtam hozzá, hogy megrendelésemet közvetlenül a gyártónak adhassam le, és a beépítés profi szakemberekkel történjen. A gyártó tájékoztatása szerint az egyik legismertebb, leggyakrabban alkalmazott üvegfal a MAX üvegfal. Ez a típus minden méretben, illetve összeállításban fellelhető.

Mit várok el, ha az üvegfal térelválasztást szeretnék?

Legyen az üvegfal: 

  • biztonságos, így értelemszerűen biztonsági üvegből készüljön
  • elegáns és modern a külcsín
  • mindenképpen könnyen tisztítható
  • gyors kivitelezésű, vagyis ne kelljen hetekig felfordulásban élnem

 Az általam megrendelt üvegfal, amit a gyártó ajánlott, valamennyi igényemet kielégíti.

Miért az üvegfal?

Mert az esztétikumon túl, modern térelválasztást szeretnék. Ez esetben az én véleményem szerint leginkább az üvegfal jön szóba. Tudom, hogy többcélú alkalmazása van, de fő, hogy a térelválasztás és a dizájn köztük van. És persze, ami az egyik elvárásom volt, maximálisan biztonságos. Az is lényeges szempont, hogy az üvegfal nem köthető meghatározott stílushoz. Szinte minden környezetben megállja a helyét, akár ipari, akár modern, akár minimál környezetről beszélünk.

Nem csak nálam van üvegfal

A gyártóval történt beszélgetés alatt nagyon sok információt kaptam az üvegfal alkalmazási területeiről. Beépítik térelválasztóként tárgyalókba és irodákba, szépségszalonokba. A beltéri üvegfal alkalmazása a legelterjedtebb, hiszen nagy előnye az átláthatóság, a fény és helytakarékosság. Uszodákban, szállodákban, valamint ezek wellness részlegeinek kialakítása is gyakran történik üvegből.